Norgipsfabrikken
Norgipsfabrikken

Bærekraft i Norgips

Produsenter av byggematerialer sitter med et stort ansvar for å stoppe de globale klima-endringene innen 2030. Som en av Nordens største produsenter av gipsplater står bærekraft høyt på agendaen vår i Norgips.

Bærekraft i Norgips

Produsenter av byggematerialer sitter med et stort ansvar for å stoppe de globale klima-endringene innen 2030. Som en av Nordens største produsenter av gipsplater står bærekraft høyt på agendaen vår i Norgips.

Veien til et mer miljøvennlig transportløsninger

Det har skjedd mye i Norgips de siste årene når det kommer til miljø og transport. Et samarbeid med DSV, Gassum, Norgips og Maxbo har drastisk redusert vårt CO2-utslipp. Tog, båt og biogassbiler har erstattet semitrailere, og digitale verktøy bidrar til effektivitet.

Les mer om transport og miljø her
Norgips lastebiler på Biogass
Den sirkulære gipsfabrikken

Brukt gips? Ja takk!

Norgips har tatt et strategisk valg om å bidra aktivt til en grønnere byggevareindustri i Norge, og for å kunne levere på de ambisiøse bærekraftsmålene, har det vært nødvendig å søke allianser med andre kompetansemiljøer. Slik ble Den Sirkulære Gipsfabrikken etablert som et samarbeid med Norsk Gjenvinning og New West Gypsum Recycling.

Les mer om Den Sirkulære Gipsfabrikken her

Kan du redusere CO2-utslippet på dine prosjekter?

Å bruke Standard ECO gipsplate er et av de enkleste kuttene du kan gjøre for å få ned CO2-avtrykket i byggeprosjektet. De nye gipsplatene har rundt 65 prosent lavere avtrykk enn tradisjonelle plater, men har du også tenkt på hvor viktig det er med miljøvennlig transport?

Les mer om reduksjon av CO2 her
Standar ECO produktbilde

5

Biogass biler i drift siden januar 2023

20%

resirkulert gips i alle gipsplatene fra Norgips.

Ved å bytte ut vei med tog sparer vi årlig ca.

2900 tonn CO2

45 000 tonn

tonn gjenvunnet gips levert tilbake til Norgips fra Norsk Gjenvinning

1146

lastebiler ble fjernet fra veiene i 2021 gjennom samarbeidet med Drammens havn

ALLE

våre trucker har vært elektriske siden 2022

Les også om:

Felles løft for miljøet

Felles løft for miljøet

Fem store aktører, med Norgips i spissen, gjorde i 2021 et stort felles løft for mer bærekraftig transport via Drammen havn.

Les mer
Betonmast og Norgips

Målet er avfallsfrie byggeplasser

Avfallsmengden på byggeplasser skal ned. Med mål om å kutte avfall av gips, gikk Betonmast og Norgips sammen for å finne en løsning.

Les mer
Stållager hos Norgips

Tydelige miljømål gir resultater

Gjennom strukturert arbeid med både egne miljømål og FNs bærekraftsmål, kan vi nå vise til tydelige forbedringer i organisasjonens miljøytelse. Bli bedre kjent med målene vi jobber etter, og resultatene det fører til.

Les mer
Industrigips lossing

Slik skal vi gjøre byggebransjen grønnere

Gjennom effektive miljøtiltak har vi i Norgips redusert CO2-utslippene sine med nesten 30 prosent. Nå vil vi bruke erfaringen til å gjøre hele byggebransjen grønnere.

Les mer
Norgips sine 5 biogass lastebiler

Reduserte utslipp med over 4221 tonn CO2 i 2021

Ved å kutte i bruken av semitrailere, og i større grad benytte tog og båt til transport av varer og råvarer, har vi redusert vårt CO2-utslipp drastisk. – Dette er bare begynnelsen, sier transportansvarlig i Norgips.

Les mer