Garderober
Garderober

Garderobe og toaletter

Garderobe og toaletter er våtrom med høyt trykk! Belastningen på våtrom i skolebygg er større enn på det typiske våtrom – både når det gjelder røff bruk, men også fordi rommene utsettes for mye fukt – gjerne gjennom hele dagen. Faren for fuktskader er større og krever solide og uorganiske vegger.

Toaletter og garderobe

Våtrom med høyt trykk! Belastningen på våtrom i skolebygg er større enn på det typiske våtrom – både når det gjelder røff bruk, men også fordi rommene utsettes for mye fukt – gjerne gjennom hele dagen. Faren for fuktskader er større og krever solide og uorganiske vegger.

Utforming og vedlikehold

Generelt skal utformingen av dusj- og toalettanlegg forebygge krenkende adferd, for eksempel ved å unngå innsyn og kroker hvor elevene kan bli sperret inne.

Sanitæranlegg skal ha overflater og utforming som gjør dem lette å renholde og sikre en hygienisk og holdbar vegg. I disse arealene er plate Aquapanel et godt valg – enten som underlag for fliser, plater eller for pussede vegger.

Dersom det er flere toaletter i et sanitæranlegg skal disse som hovedregel ha vegger fra gulv til tak.

Vegger som tåler tung oppbevaring

Våtromsveggen (BIM-modell)

Våtromsveggene er ikke stedet for hjemmesnekrede og raske løsninger. Derfor bør våtrom bygges av fagfolk som vet hva de driver med. En ubrennbar og uorganisk vegg sikrer en god konstruksjon og ingen bekymringer. Aquapanel Indoor er en sementbasert og ikke-brennbar plate som er spesielt utviklet for å møte våtromskravene.

Les mer om Aquapanel Indoor.

Last ned BIM-modell

La oss hjelpe deg å finne rett produkt

Bruksområdene til gipsplater har blitt mye større de siste årene med for eksempel skruefaste, lyddempende eller ekstra vannbestandige plater.

Vi hjelper deg med å sette sammen gode materialpakker, uansett om du skal bygge sykehus, skole, barnehage, boliger eller andre næringsbygg. Fyll ut skjemaet, så kontakter vi deg for en prat.

Gå til skolerom

Finn rommet du ønsker å lese mer om.

Skole ikon

Holmen barneskole

Skolen skal huse 630 ordinære barneskoleelever, i tillegg til 24 elever i en byomfattende spesialgruppe. Les mer om prosjektet på norgips.no.

Skole ikon

Holmen barneskole

Skolen skal huse 630 ordinære barneskoleelever, i tillegg til 24 elever i en byomfattende spesialgruppe. Les mer om prosjektet på norgips.no.