Flex himlingssystem
Flex himlingssystem

Flex himlingssystem

Skal du montere et lydisolerende, nedhengt og stabilt tak under bjelkelaget? Da kan vårt Flex-system være noe for deg.

Dokumentasjon og montasje

Flex himlingssystem

Dokumentasjon og montasje

Hva er Flex himlingssystem?

Flex himlingssystem brukes når man ønsker en nedhengt lydisolerende og stabil himling under for eksempel leilighetsskillende bjelkelag av tre eller betong. Montasjen er svært enkel. 

Med få komponenter av galvanisert stål bygges det opp et stabilt og rasjonelt underlag som gipsplatene lett og raskt skrues fast i. Vi våger å påstå at Flex er det ultimate himlingssystemet.

Vil du vite mer om systemet?

Da kan du kontakte oss for en uforpliktende demo og mer produktinformasjon.

Book demo

5 grunner til å velge Flex himlingssystem

1. Flex er vårt raskeste system

Flex er raskt og enkelt å montere. Detaljene monteres sammen med enkle grep uten at man trenger noen verktøy. Monteringen av Flex er opp til 50 % raskere sammenlignet
med tradisjonelle himlingssystemer. Komponentene er så enkle å montere at man lett kan montere systemet alene.

2. Flex er vårt mest ergonomiske system

Når kantprofiler og oppheng er festet er det bare C-profilene som må kappes til på lengden. Resten av montasjen gjøres uten verktøy og du kan med fordel arbeide med begge hendene samtidig. Sammenlignet med tradisjonelle system er profilenes anleggsflate bredere, noe som reduserer risikoen for sprekker ved montering av for eksempel kortplank. Profilene har i tillegg en sentermarkering på profilene som gjør systemet enklere å justere og rette inn. Det bidrar til enklere platemontasje.

3. Flex er vårt mest stabile system

Avhengig av hvilket oppheng du velger, så vil systemet tåle ulik belastning. Systemet er stabilt ved montering, noe som letter platemontasjen. Det innebærer bedre
ergonomi, raskere skruing, bedre skru-resultat og reduserer risikoen for at materialet blir forskjøvet eller skadet. Systemet er formstabilt og påvirkes ikke av fukt- og temperaturforandinger. Risikoen for oppsprekking i det ferdige resultatet er minimal.

4. Flex er vårt mest fleksible system

Profilenes plassering kan enkelt etterjusteres ved behov. Det er en fordel ved komplettering av f.eks. installasjoner eller isolering. Flex kan tilpasses til lav byggehøyde og profiler i ett nivå eller nedhengt i større høyder med profiler i to nivåer. Valget er ditt!

5. Flex er vårt mest økonomiske system

Profilene skjøtes fortløpende og bidrar til minimalt med svinn. Dette i tillegg til den raske monteringen gjør Flex til et lønnsomt valg!

Flex elementer
Enkel montering av Flex
*Flex hinlingssystem kan resirkuleres

Flex himlingssystem - 100% gjenvinnbart.

Norgips Flex undertakssystem er både fuktbestandig og motstandsdyktig mot mugg. Alle profiler og komponenter i undertakssystemet er 100% gjenvinnbare. Dessuten består komponentene av opptil 30% resirkulert materiale – alt for å minimere miljøpåvirkningen. Siden stål også er lettere og tar mindre plass enn tre, reduseres miljøpåvirkningen også fra et transportperspektiv.

To systemer

Flex-1 og Flex-2

Illustrasjon av Flex-1

Flex-1 montasje i ett nivå

Når du skal bygge et undertak som skal tåle brannkrav eller når bygghøyden må være lav, er Flex-1 et bra alternativ. Alle profiler monteres i ett og samme nivå. Brede profiler og koblingsbeslag gir en stabil støtte for samtlige plateskjøter – noe som er et krav når undertaket skal beskytte mot brann.

Illustrasjon av Flex-2

Flex-2 Effektiv montasje i to nivåer

Når du vil bygge raskt, fleksibelt, og rasjonelt skal du montere Flex himlingssystem i to nivåer. Flex i to nivåer er opptil 50 % raskere å montere enn tradisjonelle himlingssystem ettersom det monteres med enkle håndgrep og minimalt med verktøy.

Slik monterer du Flex himlingssystem

Flex systemet finnes i to varianter; Flex-1 og Flex-2.  I videoen vises Flex-2 som monteres i to nivåer er opptil 50 % raskere å montere enn tradisjonelle himlingssystem, ettersom det monteres med enkle håndgrep og minimalt med verktøy. Les mer om Flex-1 og Flex-2 i montasjeveiledningen.

Last ned monteringsanvisning

La oss hjelpe deg å finne rett produkt

Bruksområdene til gipsplater har blitt mye større de siste årene med for eksempel skruefaste, lyddempende eller ekstra vannbestandige plater.

Vi hjelper deg med å sette sammen gode materialpakker, uansett om du skal bygge sykehus, skole, barnehage, boliger eller andre næringsbygg. Fyll ut skjemaet, så kontakter vi deg for en prat.