Vindsperre med Weatherboard
Vindsperre med Weatherboard

Norgips Vindtett System, vindsperre med teknisk godkjenning

En riktig montert og tett vindsperre er helt nødvendig for å oppnå den tiltenkte varmeisolasjonsevnen for vegger og tak med lufting, samt bjelkelag over åpen fundamentering. Derfor er det lurt å velge vindsperresystemer som har teknisk godkjenning.

Gå til SINTEF Teknisk Godkjenning

Spikre gipsplater og stålstendere med Nail It Indoor

Gå til SINTEF Teknisk Godkjenning

Hva er vindsperre?

Utvendig gips kalles også vindsperre, fordi det nettopp er det den kan – nemlig sperre av for vinden.

Vindsperre isolerer ikke i seg selv, men brukes sammen med et annet isolasjonsmateriale, der vindsperren sørger for at vinden ikke blåser inn i isolasjonen. Den beste isoleringen oppnås ved at luften står stille i isolasjonsmaterialet, og akkurat det hjelper vindsperren til med.

Vil du vite mer om produktet?

Da kan du kontakte oss for en uforpliktende demo og mer produktinformasjon.

Book demo

Hvorfor vindsperre?

Sammen med isolasjonsmaterialet har en vindsperre en stor isoleringsevne. Derfor er en vindsperre en god ide, ettersom det til slutt vil gi en positiv effekt på boligens fyringsutgifter. Vindsperren beskytter også isolasjonen, slik at levetiden på isolasjonen blir forlenget. 

Vindsperra skal hindre at uteluft trenger inn i varmeisolasjonen og svekker effekten av denne. I tillegg skal vindsperra bidra til å hindre luftlekkasjer gjennom ytterveggen og sørge for at fuktighet dreneres bort og ikke trenger videre inn i veggen.

Vindsperre med GU-X plater

Norgips sitt Vindtett System har Teknisk godkjennelse fra SINTEF Byggforsk TG2418

GU-X platen fra Norgips

Utvendig GU-X

Vår mest populære plate til yttervegg

Vindtettingsplaten GU-X er en impregnert vannavstøtende gipsplate, motstandsdyktig mot mugg og UV-stråling. Platen er utviklet slik at den kan stå eksponert opptil 6 måneder med regn, vind, snø og kulde uten fasadekledning. GU-X sammen med vindtettingstape fra Norgips har teknisk godkjenning.

Les mer om GU-X
Weatherboard 365 Norgips

Weatherboard 365

Tåler vær og vind i opptil 12. måneder.

Vindtettingsplaten Weatherboard 365 er en impregnert vannavstøtende gipsplate, motstandsdyktig mot mugg og UV-stråling. Platen er utviklet slik at den kan stå eksponert opptil et helt år med regn, vind, snø og kulde uten fasadekledning. Weatherboard sammen med vindtettingstape fra Norgips har teknisk godkjenning.

Les mer om Weatherboard 365

Hvorfor bruke gips til vindavstivning?

Som materiale er gipsplaten perfekt for vindavstivning. Gipsplater er meget diffusjonsåpne, samtidig som de gir en veldig god avstiving av konstruksjonen. I tillegg til dette er gips
ubrennbart, slik at man oppnår god brannmotstand.

  • Skjæres og knekkes som annen gips
  • Kan skrus eller spikres (avh. av underlag)
  • Velegnet som vindtettingsmateriale
  • Gir god brannmotstand
  • Av de mest diffusjonsåpne​
Kutting av GU-X plater
Vindtettingsplaten GU-X bearbeides som vanlige gipsplater. Det er en fordel når så store arealer skal dekkes.

La oss hjelpe deg å finne rett produkt

Bruksområdene til gipsplater har blitt mye større de siste årene med for eksempel skruefaste, lyddempende eller ekstra vannbestandige plater.

Vi hjelper deg med å sette sammen gode materialpakker, uansett om du skal bygge sykehus, skole, barnehage, boliger eller andre næringsbygg. Fyll ut skjemaet, så kontakter vi deg for en prat.