Ultra Board

Ultra Board er en betydelig sterkere gipsplate med flere bruksområder enn de tradisjonelle gipsplatene, men like anvendelig. Den er utviklet for konstruksjoner som har krav til høy stivhet og robusthet, og tilfredsstiller strenge overflatekrav samtidig som man får et skruefast underlag.

Dokumentasjon og montasje

Ultra Board

Ultra Board er en betydelig sterkere gipsplate med flere bruksområder enn de tradisjonelle gipsplatene, men like anvendelig. Den er utviklet for konstruksjoner som har krav til høy stivhet og robusthet, og tilfredsstiller strenge overflatekrav samtidig som man får et skruefast underlag.

Dokumentasjon og montasje

Den ultimate gipsplaten

Bærekraft – i dobbel forstand!

Til Nail It Indoor benyttes Ultra Board. Ultra Board kan bære tunge ting på veggen, samtidig kan gipsen resirkuleres i det uendelige. Det er en sterk, robust og ikke minst skruefast gipsplate – laget av naturproduktet gips og 100 % resirkulert kartong. Platen bearbeides på samme måte som tradisjonelle gipsplater.

Ved bruk av en 5 mm treskrue kan du beregne direkte horisontal uttrekk opptil 23 kg på ett lag Ultraboard 13 og opptil 50 kg hvis du bruker 2 lag Ultraboard 13.

Gir en vegg med mange styrker

  • TV kan festes rett i veggen i stua og du får et lydsikkert tv-rom samtidig.
  • Hyller, bilder osv. kan festes hvor som helst.
  • Gir solid lydisolasjon og egner seg dermed svært godt til bruk på som soverom, tv-stue og andre plasser hvor det er behov for god lydisolasjon
  • Et veldig godt valg på institusjoner, sykehjem, sykehus, skoler, forretningslokaler hvor det er store krav til overflate, robusthet og sikre veggkonstruksjoner.
  • Ultra Board er et produkt tilpasset de fleste bruksområder med tanke på lydreduksjon og brannkrav.

Med den skruefaste gipsplaten Ultra Board kan du henge opp tunge ting rett på veggen

Nail it montasje

Velger du ultraboard og stålstendere kan du erstatter skruer med spiker og gjør monteringen av gipsplater effektiv og ergonomisk.

Monter gipsplater raskere med Nail It System

Det viser seg at det er mye tid å spare ved å spikre gipsplater og stålstendere i stedet for å skru. Dessuten gir Nail It-systemet bedre ergonomi for den som utfører jobben, redusert miljøpåvirkning og økt lønnsomhet. Nail It-systemet brukes i kombinasjon med den stadig mer populære gipsplaten Ultra Board®, noe som gir mer robuste vegger som også er skruefaste.

Les mer om Nail It System her

Ultra Board-skruen

Om du ikke vil bruke stålstendere og spiker, kan du selvfølgelig også montere Ultra Board på den tradisjonelle måten ved å bruke skruer. Da anbefaller vi at du velger Ultra Board skruen. Dette er en skrue med borspiss som gir et optimalt skrueresultat ved montasje av Ultra Board eller andre harde gipsplater. Skruen har hybridgjenger og kan brukes til platemontasje på stål og tre, ståltykkelser opp til 2.0 mm.

Gipsskrue som er laget for å feste ekstremt harde gipsplater mot stålstendere fra 0,46 til 2,0 mm og trestendere. Skruen finnes i tre dimensjoner.

Bruksområder

Ultra Board er beregnet for innendørs bruk i veggkonstruksjoner som et mer skruefast underlag til tyngre innfestninger. Ultra Board kan monteres, sparkles og males som en vanlig gipsplate. Den kan brukes i veggkonstruksjoner som er 1- eller 2 lags konstruksjoner og anvendes som en underlagsplate.

Hotell Norge er et av Bergens eldste og mest prominente hoteller. I deres omfattende restaureringsprosjekt ble det blant annet brukt Ultra Board 15 som har bidratt med å skape robuste skruefaste gipsvegger. Les mer om prosjektet her.

Slik ser veggvelgeren ut

Prøv vår veggvelger

I veggvelgeren får du forslag til produkter basert på hvilke funksjonelle krav du har til brann, lyd, vegghøyde osv. Du kan også lagre veggsystemer og prosjekter til senere bruk.

Gå til veggvelger

La oss hjelpe deg å finne rett produkt

Bruksområdene til gipsplater har blitt mye større de siste årene med for eksempel skruefaste, lyddempende eller ekstra vannbestandige plater.

Vi hjelper deg med å sette sammen gode materialpakker, uansett om du skal bygge sykehus, skole, barnehage, boliger eller andre næringsbygg. Fyll ut skjemaet, så kontakter vi deg for en prat.

Finn Ultra Boardhos forhandler:

Finn Ultra Board hos forhandler:

Alternativt: Bestill der du kjøper Norgips-produkter.

Finn Ultra Board hos din nærmeste forhandler:

Finn Ultra Board hos din nærmeste forhandler: