Bilde av Øygården Medisinske Senter utvendig
Bilde av Øygården Medisinske Senter utvendig

Øygården Medisinske Senter, et helsehus med karakter og vennlighet.

Når LINK arkitektur velger materialer har de som visjon å skape rom for bedre liv. Det kommer godt frem i materialmiksen som er benyttet på Øygarden medisinske senter.

Øygården Medisinske Senter, et helsehus med karakter og vennlighet.

Når LINK arkitektur velger materialer, er deres visjon å skape rom for et bedre liv. Dette kommer tydelig frem i materialmiksen som er benyttet på Øygården Medisinske Senter.

Med brukerne i fokus

Øygården Lokalmedisinske Senter betjener hele Øygården kommune og inkluderer legevakt, fastlegekontor, øyeblikkelig hjelp, dialyse for nyresyke, tannlegesenter, rehabilitering, og forebygging i et frisklivs- og mestringssenter. Øygården Lokalmedisinske Senter ble åpnet i 2019.

Korridor Øygården Medisinske Senter

I planleggingen av helse- og sykehus bør brukerne og de ansatte være i fokus. Besøk på et sykehus kan være ubehagelig for mange, derfor har det vært viktig å gjøre bygget inviterende, varmt og vennlig med god oversikt både ute og inne.

Inngangspartiet har en tydelig identitet som ønsker folk velkommen. Innenfor møter du felles ekspedisjon og dagsenter for beboere i kommunale boliger, samt pasienter og besøkende. De ansatte har fått gode fasiliteter med felles garderober, romslige pause- og møterom med kjøkken, og det er lagt stor vekt på deres arbeidshverdag gjennom hele byggets utforming.

Akustikkplater i taket

Akustikk i fellesarealer på sykehjem og sykehus er en betydelig bekymring på grunn av støyproblemer som følge av høy aktivitet, medisinsk utstyr, og pasientsamtaler. Dette kan øke stressnivået, forstyrre kommunikasjonen, påvirke pasienters konsentrasjon, og ha negative helseeffekter. God akustisk planlegging med lydabsorberende materialer kan forbedre trivsel og pasientopplevelse.

Danoline Designpanel gir god akustikk i rommet, samtidig som det ser pent ut.

Akustikkplater i taket på helsehuset
Nærbilde av Danoline Designpanel, fastmonterte akustikkdempende himlingsplater.
Lampe på Øygåden Medisinske Senter

Moderne interiørdetaljer sammen med akustikkplater gir et vakkert utseende.

Lune farger i korridorene på Øygården Medisinske Senter

Det er brukt varme og vennlig farger for å unngå hvite og kalde rom.

Produkter  og systemer i prosjektet

På Norgips.no finner du dokumentasjon, beregningsverktøy og monteringsanvisninger med mer.

La oss hjelpe deg å finne rett produkt

Har du et byggeprosjekt du vil diskutere med oss? Bruksområdene til gipsplater har blitt mye større de siste årene med for eksempel skruefaste, lyddempende eller ekstra vannbestandige plater. Vi hjelper deg med å sette sammen gode materialpakker, uansett om du skal bygge sykehus, skole, barnehage, boliger eller andre næringsbygg. Fyll ut skjemaet, så kontakter vi deg for en prat.