ventilerte akustikkplater for bedre innemiljø
ventilerte akustikkplater for bedre innemiljø

Skolen i Bymidten opplevde betydelig forbedret inneklima med ventilerte

Et godt inneklima i klasserommet er en viktig forutsetning for barns evne til å lære. Dette har vært tydelig merkbart på Skolen i Bymidten i Helsingør.

Skolen i Bymidten opplevde betydelig forbedret inneklima med ventilerte himlingsplater

Et godt inneklima i klasserommet er en viktig forutsetning for barns evne til å lære. Dette har vært tydelig merkbart på Skolen i Bymidten i Helsingør.

Store problemer med dårlig luft og lyd

Skolen hadde utfordring med CO2-konsentrasjoner som var tre ganger høyere enn anbefalingene. Ekkoet var også for høyt i forhold til anbefalingene, omtrent dobbelt så høyt. Dette resulterte i både dårlig lyd og luftkvalitet i klasserommene. Det “tette” inneklimaet førte til hyppige klager fra både elever og lærere om hodepine og utmattelse.

Selv om den bevaringsverdige skolen fra 1886 kontinuerlig har blitt modernisert og utvidet, har det vært utfordrende å skape gode ventilasjons- og akustikkløsninger uten å gå på bekostning av estetikk eller takhøyde. Men det har nå lyktes med ventilerte akustiske himlinger fra Knauf Danoline.

Skolen reduserer CO2-nivået med 66%

 • CO2-konsentrasjonen reduseres med 66%
  Fra 3.000 ppm til de anbefalte 1.000 ppm
 • Etterklang reduseres med ca. 50%
  Fra ca. 1 sekund til ca. 0,5 sekunder
 • 20 % lavere energiforbruk
  Fordi ventilasjonssystemet kan neddimensjoneres
Belgravia akustikkplater
Skolen i Bymidten af Kjær & Richter, løsning: Belgravia. Foto: Knauf Danmark 

Design til enhver smak!

Løsningen på utfordringene med inneklimaet og støyproblemer ble de ventilerte akustikkplatene Danoline Belgravia. Det finnes flere typer akustikkplater som kan monteres i systemhimling. Danoline Plaza, Danoline Corridor, Danoline Contur og Rold 12 har alle forskjellige utrykk. Alle platene er perforert med hull, som lar frisk luft fra ventilasjonen trenge ned gjennom taket. Dette gir en jevn og behagelig utskifting av luften i hele rommet. Hullene forbedrer også akustikken betydelig.

belgravia_akustikkplater_innendørs
Skolen i Bymidten af Kjær & Richter, løsning: Belgravia

Hvorfor velge Danoline akustikkplater?

 • 100 % gjenvinnbart materiale
  Gips kan gjenvinnes i det uendelige, og i dag bruker vi opptil 30 % resirkulert gips i våre løsninger.
 • Færre ventilasjonsinstallasjoner
  Det unike designet minimerer behovet for ventilasjonsinstallasjoner, og de gjenværende installasjonene kan skjules bak takplatene.
 • Lavere innbygningshøyde
  Fordi behovet for ventilasjonsrør er mindre, blir innbygningshøyden også tilsvarende mindre.
 • Kan males på nytt
  Takplatene er ferdigmalte fra fabrikken, men hvis de på et tidspunkt trenger ny maling, kan det gjøres uten at det påvirker akustikken eller ventilasjonen.

 

"Før klaget både lærere og elever ofte over hodepine og utmattelse. Nå har rommene markant forbedret lyd- og innemiljøet, og elevenes evne til å konsentrere seg er betydelig høyere. Det er en helt annen verden!

- Mette Donatzky Pihl, Rektor Skolen i Bymidten

Produkter  og systemer i prosjektet

På Norgips.no finner du dokumentasjon, beregningsverktøy og monteringsanvisninger med mer.

La oss hjelpe deg å finne rett produkt

Har du et byggeprosjekt du vil diskutere med oss? Bruksområdene til gipsplater har blitt mye større de siste årene med for eksempel skruefaste, lyddempende eller ekstra vannbestandige plater. Vi hjelper deg med å sette sammen gode materialpakker, uansett om du skal bygge sykehus, skole, barnehage, boliger eller andre næringsbygg. Fyll ut skjemaet, så kontakter vi deg for en prat.