Spikre gipsplater med Nail It Indoor gir raskere montering
Spikre gipsplater med Nail It Indoor gir raskere montering

The fastest gun in the West

– Å bruke Nail It Indoor på dette prosjektet var en no-brainer for oss, sier Thomas Johansen, prosjektleder hos GB Stord.

The fastest gun in the West

– Å bruke Nail It Indoor på dette prosjektet var en no-brainer for oss, sier Thomas Johansen, prosjektleder hos GB Stord.

Kjersti Støa og Knut Lien fra Norgips har tatt turen til Stord for å undersøke hvordan utprøvingen av det nye Nail It-systemet har fungert for det lokale entreprenørfirmaet. Responsen er overveldende positivt: Thomas i GB Stord skyter ut en rekke argumenter som belyser hvor godt dette spikersystemet har fungert for dem. Gutta i Stord har til og med forbedret montasjemetoden i løpet av prosjektet.

Ett lag

– Dette var et prosjekt med en tight tidsramme der vi skulle levere 580 kvadratmeter kontorlokaler med riving og oppbygging på ni uker. Det skal egentlig ikke være mulig, derfor måtte vi lete opp noen smarte løsninger. Om lokalene hadde vært på bakkeplan, så hadde det vært utfordrende nok, men i og med at de aktuelle lokalene er i 5. etasje, ville også logistikken by på utfordringer.

Med Ultraboard-platen får vi godkjente vegger med kun ett lag gips – med standard gips måtte man hatt to lag på hver side av veggen for å oppnå de gitte lyd- og brannkravene. Vi slapp altså unna med halvparten av gipsmengden. Det er stor forskjell på å bære opp 2000 og 4000 kvm gips. Og dette er tid vi sparer kun på logistikken, i tillegg kommer all tiden vi sparer på å montere ett lag kontra to lag gips. Det er her det er mest å hente: på å gjøre halve jobben. Hele bransjen sliter med å få tak i nok folk, så mye handler om å få ned antall arbeidstimer, sier Thomas.

For en neve dollar mer

– Hva tenker du om bruksområdene til Ultraboard, tror du det er noe å hente i mindre prosjekter? lurer Kjersti. – Ja, vi vil definitivt prøve ut systemet på innervegger i eneboliger, sier Thomas. Med på samtalen er også Jon Aslaksen fra Monter Stord som har levert varer og verktøy til prosjektet. Jon skyter inn: – Et prosjekt jeg nylig hjalp til med var noen som skulle bygge et gaming- og hjemmekinorom i kjelleren, her er det krav til to lag gips, men med Ultraboard-platen så klarer det seg med ett lag.

Det at man har 90 bredde på platene, gjør det enklere å bære platene ned, og man kan montere med stendere på cc 60. Dette er første gang han har solgt det nye Nail It Indoor systemet: – Vi ble faktisk oppmerksomme på det ved en tilfeldighet når vi var innom Norgips sine nettsider. Her får man mange fordeler for en neve dollar mer.

Snekkerene hos GB Bygg foretrekker stålstendere fremfor 2”4.

Enklere metoder

– En annen ting som er nytt med dette systemet er sammenføringen av platene, hvordan har det fungert å bruke Bondfiller? spør Knut. – Dette var helt nytt for meg, men det har fungert bra, sier Thomas. – Et tips er å gi maleren en liten innføring og se til at sparklet jobbes godt inn i hullene, slik at det limer godt. Knut lurer på sluttbrukeren: – Blir det noe behov for å henge opp noe på veggene, noe hyller eller lignende?

– Her skal det henge TV-skjermer på alle rom, så det har også spart oss for arbeid med spikerslag. Jeg tror ikke vi hadde vært i mål med prosjektet før om kanskje to måneder hvis vi hadde brukt vanlig gips, tror Thomas.

– Har dere endret noe på metoden underveis, etterhvert som dere ble mer kjent med systemet? – Ja, faktisk, etterhvert så begynte vi med å sette opp den første platen på en vegg midt på veggen, i stedet for å starte på sidene. Så la vi de neste platene i begge retninger og beregnet at den siste platen ble cirka 45, slik at vi kunne bruke kappet et annet sted. Det betydde også at to stykker kunne jobbe effektivt på samme veggen.

Mindre avfall

Thomas fortsetter: – Også avfallsmengden er kraftig redusert, der vi tidligere hadde hatt minst fire containere med gips har vi nå ikke fylt opp den første en gang. Omtrent alt kappet kan brukes, der vi tidligere kastet gipsen som vi kuttet til døråpninger – bruker vi nå denne biten til skjøting av platene videre. – I tillegg til alt dette praktiske med monteringen så sitter man også igjen med en vegg som har bedre lyd og brannkrav enn en vanlig vegg. Det var ikke noe å lure på for oss.

Snekkerne er også fornøyde med at 90-platene er lette å håndtere og raske å skyte på plass. Vi foretrekker også stålstendere fremfor 2”4, særlig fordi de er mye lettere og tar mindre plass, men også det at elektrikeren får en enklere jobb siden det er hull i stenderene. I tillegg blir resultatet bedre, siden dette også er med på å forbedre veggens brann- og lydegenskaper

Montering av stålstender Nail It

GB bygg foretrekker stålstendere fremfor 2”4.

Bruk av Bonfiller bidrar til mindre avfall

Bondfiller muliggjør montasje uavhengig av stender.

Laseren gjør det enkelt å treffe stenderen.

Produkter i prosjektet

Klikk på produktet du vil lese mer om

Vil du vite mer om systemene eller produktene våre?

Kontakt oss for en uforpliktende demo.