The Well stemningsbilde
The Well stemningsbilde

En atmosfære for velvære

For skaperne av The Well er målet å revolusjonere nordmenns forhold til velvære, gjennom helt spesielle sanseopplevelser.

En atmosfære for velvære

For skaperne av The Well er målet å revolusjonere nordmenns forhold til velvære, gjennom helt spesielle sanseopplevelser.

Designet for fuktige forhold

The Well hadde behov for produkter som tåler både høy varme og mye fukt, samtidig som produktene ikke skulle begrense mulighetene for å kombinere design og funksjonalitet.

– Utfordringen har vært å kombinere design og funksjonalitet. Vi har valgt materialer som kan tåle både høy varme og fukt. I tillegg er akustikken ekstremt viktig for at man som besøkende skal ha det komfortabelt, forteller Alsli.

Valget falt på Norgips sin AQUAPANEL® Indoor. En bøybar vann- og fuktbestandig plate, til bruk i både tørre og våte innendørsrom. Platen er bygget opp med portlandsement og har en glassfiberduk som armering rundt. Den er svært motstandsdyktig mot harde støt, samtidig som den lett kan bøyes ned til en radius på 1 m. Platen har i tillegg veldig gode lyd- og brannegenskaper (A1). AQUAPANEL® Indoor har en godkjent test etter ETAG 003 med 1-lags plate på c/c 600 som underlag for fliser.

Bilde fra bassengområde på The Well
Buede vegger på The Well
The Well bassengområde
The Well bassengområde med steinfliser

Hentet inspirasjon fra de beste badekulturene i hele verden

På The Well åpner operasjonssjef på The Well, Remy Alsli døren inn til spaets tyrkiske hamam. Interiøret er som tatt ut av en historie fra tusen og en natt. Et mykt teppe av varm vanndamp slår mot ansiktet. Det dufter av friske urter og sitrus.

The Well er nordens største spa fordelt over 10 000 kvadratmeter og ligger en kort busstur unna Oslo sentrum. Bygget inneholder en rekke spa-tradisjoner og et bredt spekter utendørs- og innendørsfasiliteter som et japansk onsen, nordlyssauna, tropisk badstue, fjelldusj og 11 ulike basseng med temperaturer fra 16 til 38 grader.

– Å skape en unik atmosfære og gi hvert rom sin egen personlighet, har vært avgjørende for suksessen vår, forteller Alsli.

Vi beveger oss videre, forbi et bibliotek, en safari-lounge og opp til den japansk-inspirerte delen med meditasjonssauna, dampbad og en utendørs, japansk hage med en varm kilde, kalt «onsen». Alle etasjene og de ulike sonene er preget av et variert og nøye gjennomtenkt materialevalg og teksturer. Treverk, marmor, fliser og armerte betongvegger.

– Resultatet er imponerende. Dette er et skikkelig prestisjeprosjekt. Jeg tror alle som besøker The Well blir imponert over omfavnet og alle variasjonene, sier Dag Erik Akersveen i Norgips.

The Well Japansk badehus
Aquapanel Indoor Light plate

Hvorfor velge Aquapanel® Indoor?

Aquapanel® Indoor er en uorganisk plate som er svært motstandsdyktig mot fuktighet og mugg. Den er stabil selv i tøffe, fuktutsatte miljøer, og kan til og med utsettes for klor.
Platen er veldokumentert og utformet for å oppfylle høye krav og forventninger fra byggefirmaer og entreprenører over hele verden.

Gå til dokumentasjon og montasje

Produkter  og systemer i prosjektet

På Norgips.no finner du dokumentasjon, beregningsverktøy og monteringsanvisninger med mer.

Vil du vite mer om produktene?

Våre produktspesialister hjelper deg gjerne med prosjektering og mer produktinformasjon.