Byggmester Markhus testet ut Nail It-systemet fra Norgips
Byggmester Markhus testet ut Nail It-systemet fra Norgips

”Melding om skyting i hotellets bakgård”

Byggmester Markhus har testet ut det nye Nail It-systemet fra Norgips.

”Melding om skyting i hotellets bakgård”

Byggmester Markhus har testet ut det nye Nail It-systemet fra Norgips.

Scandic Torget Bergen utvides – hele 5000 kvadratmeter skal innlemmes i det tradisjonsrike hotellet. Dette gjøres ved at bygården bak hotellet smeltes sammen med hotellet. Med 44 nye rom er det ganske mange vegger som skal på plass.

Kjersti Støa og Knut Lien fra Norgips har vært på befaring og tatt en prat med Aleksander Larsen fra Markhus, for å høre om erfaringene han har gjort seg med monteringen med spikerpistol.

Knut går rett på sak: – Hvordan har det fungert for dere å bruke Nail It-systemet? –Det at du skyter i stedet for å skru er mye mer effektivt. Man må legge ganske mye trykk på drillen når man skal skru inn gipsskruer, så det er bedre rent ergonomisk også. Dette har blitt mottatt veldig positivt blant gutta som har jobbet på prosjektet. En annen fordel er at du slipper å tenke på veggfeste, siden man bruker skruefaste plater. Der har vi også spart tid, man slipper å sjekke hvor det skal være spikerslag og ordne med dette – det er bare å hive opp platene. Les mer om Nail It systemet her.

Byggmester Markhus har testet Nail It Indoor og er godt fornøyd

Avfallsbesparende

– Systemet skal være avfallsbesparende, har dere gjort dere erfaringer her? vil Kjersti vite.
– Ja, det har vi. I stedet for å bruke treverk til å skjøte platene, så bruker man små biter med kapp fra Ultraboard til å feste. Det sitter som et skudd. Vi har redusert avfallet med minst 40 %.

-Har dere opplevd noen problemer med systemet?
– Nei, eller jo, man må følge med på at man ikke går tom for spiker. Pistolen fortsetter å skyte selv, om den er tom. Derfor hendte det i starten av vi jobbet med tom pistol, men man oppdager det fort da! Aleksander fortsetter: – Siden bygget er ganske gammelt og har en trang trappeoppgang, ble det litt kronglete å håndtere plater med 120 bredde, vi byttet derfor til 90-plater underveis for å få en enklere håndtering. Ultraboard-platen er litt tyngre enn standard gipsplater. Stenderverket var satt opp med en senteravstand på cc 600 mm, men platene kan skjøtes uavhengig av stender. Vi fikk til en god logistikk på platene, siden vi har heis og fikk kjørt riktig antall plater til hvert rom med traller.

Vareheisen har fraktet Ultraboard-platene opp i etasjene.

Vareheisen har fraktet Ultraboard-platene opp i etasjene.

Bruk av Bonfiller bidrar til mindre avfall

Bondfiller muliggjør montasje uavhengig av stender.

Privatetterforsker Varg Veum er plassert utenfor hotellet. Kanskje for å undersøke meldingen om skyting i bakgården?

Privatetterforsker Varg Veum er plassert utenfor hotellet. Kanskje for å undersøke meldingen om skyting i bakgården?

Vil benytte systemet igjen

– Jeg tror ikke vi kommer til å se så mye til løsninger med Nail It i bolighus, i alle fall ikke med det første. Men i hoteller, skoler og den type bygg, hvor det er høye krav til veggene, er det helt klart en fordel. Systemet er litt dyrere i innkjøp, men tatt i betraktning hvor mye tid man sparer, HMS og det gode sluttresultatet, så blir det ikke lenge til vi benytter oss av dette igjen.

– Hva med kunden, tror du de vil bli fornøyde her?
– Ja, det tror jeg så absolutt. Hotellet ønsker jo å montere lamper, hyller og TV-er på veggen. Dette kan de nå plassere hvor det passer dem. Jeg vil også tro at det er en fordel for dem at man benytter så sterke plater med tanke på å unngå skader på veggen. En representant fra hotellet jeg snakket med fortalte at de ofte har opplevd hull og skader i veggene etter uhell. Mange av veggene vi har satt opp her er faktisk en del bedre enn de angitte lyd- og brannkravene, så da regner jeg med hotellet kan ta en litt høyere pris på rommene, smiler Aleksander.

Produkter  og systemer i prosjektet

På Norgips.no finner du dokumentasjon, beregningsverktøy og monteringsanvisninger med mer.

Vil du vite mer om systemene eller produktene våre?

Kontakt oss for en uforpliktende demo.