Nye Drammen Sykehus på Brakerøya vil bli over 40 meter høyt.
Nye Drammen Sykehus på Brakerøya vil bli over 40 meter høyt.

Kortreiste leveringer til nye Drammen Sykehus

Innerst i Drammensfjorden er det hektisk aktivitet for tiden. Et titalls kraner heiser inn tonnevis med byggeklosser til det nye sykehuset som er diagnostisert til 6 milliarder kroner

Kortreiste leveringer til nye Drammen Sykehus

Innerst i Drammensfjorden er det hektisk aktivitet for tiden. Et titalls kraner heiser inn tonnevis med byggeklosser til det nye sykehuset som er diagnostisert til 6 milliarder kroner.

Helse Sør-Øst RHF er oppdragsgiver og byggherre. Byggingen er i full gang når vi går i gang med året 2023. Det enorme prosjektet skal stå ferdig for ansatte og pasienter allerede i januar 2025. Det nye sykehuset på Brakerøya vil erstatte dagens Drammen sykehus og Blakstad sykehus og får et bruttoareal på 122 000 kvadratmeter. Sykehuset blir arbeidsplass for over 4000 ansatte, og vil samle flere fagmiljøer under samme tak. Dette skal gi en helhetlig og bedre koordinert helsetjeneste for pasientene.

Jan Erik besøker den store byggeplassen hvor Drammen sykehus bygges

Beskyttelse under bygging med GU-X

Under fasaden finner du den røde GU-X-platen fra Norgips. – Dette er en av våre vindtettingsplater som kan stå ubeskyttet under byggingen, den tåler rett og slett det harde norske klimaet, forteller Jan Erik. Rødfargen til GU-X-platene preger den store bygningsmassen under oppføringen, men platene vil være helt skjult ved ferdigstillelse. Les mer om Norgips Vindtett System, vindsperre med teknisk godkjenning her.

Brede Ryghseter og Jan Erik Kristiansen har ansvaret for prosjektet hos Norgips.  Vi er stolte og takknemlige for å levere til dette prestisjetunge prosjektet i Norgips sin hjemby. Vi har levert flere typer gipsplater så langt: den skruefaste og robuste Ultra Board, den ekstra brannmotstandige Norgips Brann og vindtettingsplaten GU-X. I tillegg er det levert stålstendere og den sementbaserte platen Aquapanel. Det er ikke umulig at vi senere i prosjektet også er behov for andre av våre produkter, som himlinger, strålebeskyttelse og akustikkløsninger, sier Jan Erik.

Store leveranser: Et titalls paller med ekstra brannbeskyttende gipsplater.

Store leveranser: Et titalls paller med ekstra brannbeskyttende gipsplater.

Store leveranser: Et titalls paller med ekstra brannbeskyttende gipsplater.

Vindtettingsplaten: GU-X tåler uvær i byggeperioden.

Gips og stål preger innemiljøet – enn så lenge.

Gips og stål preger innemiljøet – enn så lenge.

Produkter  og systemer i prosjektet

På Norgips.no finner du dokumentasjon, beregningsverktøy og monteringsanvisninger med mer.

Vil du vite mer om systemene eller produktene våre?

Kontakt oss for en uforpliktende demo.