Alltid sol på Hotel Norge
Alltid sol på Hotel Norge

Vestlandets nye storstue

Inspirert av den dramatiske vestlandsnaturen ble det gjort en totaltrenovering av Hotel Norge by Scandic i Bergen. Målet var å skape et samlingssted for både vestlendinger og turister.

Vestlandets nye storstue

Inspirert av den dramatiske vestlandsnaturen ble det gjort en totaltrenovering av Hotel Norge by Scandic i Bergen. Målet var å skape et samlingssted for både vestlendinger og turister.

Pulserende og livlig hotell for dem som ønsker det lille ekstra

Hotel Norge som ligger omkranset av de syv fjell, har siden 1885 vært et møtepunkt for både bergensere og tilreisende. Når Scandic Hotels kjøpte hotellet ble det også bestemt at det skulle totalrenoveres.

Totalrenoveringen av Hotel Norge har vært et samarbeidsprosjekt mellom flere aktører. Det anerkjente nederlandske interiørselskapet Concrete har latt seg inspirere av den Bergenske naturen i sitt lekne interiøruttrykk, mens den verdenskjente gatekunstneren Dolk har bidratt med flere utsmykninger på hotellet, blant annet i suiten som bærer hans navn.

Som en av hovedleverandørene til det enorme rehabiliteringsprosjektet, leverte Norgips alt fra ultraboard, standard, Aquapanel® Indoor, akustikkpanel fra Danoline til stål og himlingssystemet Flex.

– Det var et urolig spennende prosjekt å være med på. Tenk å få tilbakeføre Bergen sin gamle storstue, sier bergenser og salgssjef i Norgips, Knut Lien.

Detaljbilde fra Hotel Norge

Ta akustikken på alvor

Hotel Norge valgte å vektlegge vektlegge akustikken på hotellet. I restauranter og hotell har akustikken direkte innvirkning på gjestenes opplevelse. God akustikk skaper en behagelig atmosfære, reduserer støy og etterklang, forbedrer taleforståelighet og bidrar til bedre samtaler og avslappet stemning. Det gir en helhetlig opplevelse og gjør at gjestene trives og kommer tilbake.

Hotellet har blitt utrolig flott, og du merker at det ikke er spart på noe, sier Lien. Det er ekstra gøy å få levere til prosjekter som setter kvalitet først. Spesielt akustikken er jeg utrolig imponert over.

Før Haukedal avslutter med å forteller at det har vært viktig for dem å tørre å tenke annerledes og utfordre det tradisjonelle tankesettet om hva et hotell skal være. – Jeg ønsker at man skal få følelsen av å oppdage noe litt nytt. Dette er ikke et hotell som skal stå stille, men virkelig pulserer og leve med gjestene og det har det virkelig blitt også.

Bilde fra lobby på Hotel Norge
Bilde fra treningsrom på Hotel Norge

Malte Danoline akustikkplater er benyttet på treningsrommet.

Akustikkpanel på treningsrommet

Produkter i prosjektet

Klikk på produktet du vil lese mer om

La oss hjelpe deg å finne rett produkt

Har du et byggeprosjekt du vil diskutere med oss? Bruksområdene til gipsplater har blitt mye større de siste årene med for eksempel skruefaste, lyddempende eller ekstra vannbestandige plater. Vi hjelper deg med å sette sammen gode materialpakker, uansett om du skal bygge sykehus, skole, barnehage, boliger eller andre næringsbygg. Fyll ut skjemaet, så kontakter vi deg for en prat.